Snabbinfo vecka 16

Corona - information från Judo Sundsvall styrelse. 30 mars (gäller hela våren)!
Utifrån rådande situation med Corona så stänger vi all vår verksamhet under april månad och det gäller både i Sundsvall och Gnarp. Vi hjälper till att minska spridningen av Corona genom att inte genomföra någon träning.
Vi ställer även in alla vårens kommande arrangemang som pokaljakter, avslutningsläger och Sundsvalls cupen.
 
Judoteori: Ladda hem klubbens graderingsbestämmelser
Även om det inte är någon judoträning just nu så kan du på hemma förbättra din judo.
Du kan läsa igenom graderingsbestämmelserna till nästa bälte. vitgult - gult - guloranget - oranget - orangegrönt - grönt - grönblått - blått - blåbrunt 
Sedan kan du googla på de olika teknikernas namn och titta på olika videon och bilder på tekniken. För de flesta teknikerna finns det både bilder och video.
Titta gärna på lite olika varianter på samma teknik!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Judopraktik utan partner: Tandoku renshu, slang-uchikomi mm
Även här kan du googla och hitta olika varianter
HVi har tidigare tipsat om detn här länken
Börja långsamt > när du kan rörelserna utan att tänka kan du börja öka tempo!
Lägg märke till alla olika varianter på ingång till seoi nage. <<dessa ingånger passar naturligtvis även till många andra tekniker!
Här är lite tuffare övningar med judobälte
  https://www.facebook.com/BayerischerJudoVerband/videos/670214773748702/
Och här en lite annorlunda (galnare?) variant med ”uke”
 
Judo Sundsvall säljer NewBody
Det verkar ta tid tills vi kan börja med judoträningen igen, men det hindrar inte fråna att träna utomhus!
Passa på: Men's Active Set , Women's Active Set sport-BH mm
Coronatider = tvätta händerna ofta och noga: Hand Care Set 3 produkter, i 2 dofter, i ett enda set - en perfekt present till dig själv eller någon du vill överraska
Paketet innehåller: 1 st 500 ml No1 - Morgondagg handtvål 1 st 300 ml No2 - Morgondagg handcreme 1 st 500 ml No3 - Kvällsdopp handtvål
Stöd Judoklubben: Hjälp till och sälj bland släkt, vänner och bekannta
Försäljningstiden är fram til den 18 maj. Beställniingar kommer att kunna hämtas ut på Judoklubben fastän vi inte har verksamhet just nu!
 
Judoklubben behöver din hjälp! 
Nordens bästa JUDOHALL finns i Sundsvall - men våra fasta kostnader är ca 70 000 kr i månad!
En del av våra medlemmar inser vår belägenhet och betalar, FASTÄN vi just nu inte har någon träning, sin träningsavgift och hjälper därmed klubben att överleva krisen
Vår fantastiska DOJO ger oss möjligheten att uppfylla klubbens idé: Judo till alla.
Barn som behöver träna på de grundläggande koordinativa egenskaper som krypa, hoppa, studsa på ett lekfullt sätt: Vi har rätt grupper.
Ungdomar, vuxna och personer med funktionsnedsättning som behöver röra på sig för att ta hand om kroppen:  Vi har grupper där de tillsammans med likasinnade på ett ofta lekfullt sätt kan träna.
Naturligtvis, eftersom judo är en olympisk tävlingsidrott, har vi även grupper där man kan satsa på judon som tävlingsidrott från klubb- till elitnivå.
ALLA, oavsett grupp, får bättre balans, tränar på fallteknik och ger kroppen FÖR HÄLSAN LIVSNÖDVÄNDIG träning! 
 
Judo Sundsvall har sponsoravtal med Sponsorhuset, City Gross, October Stockholm och Svenska Spel! 
City gross, när du handlar på Citygross så spara kvittot och lägg det i den gula låda i judohallen. Två gånger per år samlar vi ihop alla kvitton och skickar in och får 1 % av den summan som kvittona ger. Nu i slutet av februari skall vi skicka in kvitton,så lägg  dem i gula lådan senast den 26/2. Så ju mer kvitton, desto mer pengar till oss. City Gross
October Stockholm, är en Hårstudio och säljer hud- och hårvårdsprodukter, de satser på svenska och hållbara produkter. De har en salong i Sundsvall (på Nygatan) och en i Hudiksvall. När du går till dem och fixar håret eller köper en produkt och anger Judo Sundsvall, så kommer 20% av summan som du handlat för att gå till Judo Sundsvall. Det gäller även via deras Webshop. October Stockholm:https://octoberstockholm.com/ 
Sponsorhusetvia Sponsorhuset kan du handla från över 604 välkända nätbutiker och tjäna pengar själv samtidigt som du stödjer din förening. Judo Sundvall tjänar alltså pengar på ett nätköp du ändå tänkt att göra och vi får en procentsats av det du handlar beroende på vilken butik det är. Registrera dig och välja Judo Sundsvall och handla. Sponsorhuset:https://www.sponsorhuset.se/
Svenska spel, spelar du på svenska spel och har oss som förening registrerad så får vi ta del av dem pengar som du spelar för.
 
Dags för hämtmat? Vi har Restaurangchansen kvar!
Köp två maträtter - betala för en gäller på de flesta restaurangerna i RESTAURANGCHANSEN även för avhämtning!
Häftet eller appen gäller till den 31 augusti  Det finns även rabatter på många affärer, biltvätt mm
 
Vill du prova på Judo? Förhoppningsvis kommer vi igång med träningen igen under slutet av sommaren.
Registrera dig så skickar vi information när vi börja igen
 
Planering höstterminen
Att göra en vettig planering för höstterminen är i dagsläge omöjligt. För det första vet vi inte hur länge restriktionerna kommer att finnas.
Sedan har många, för klubbarnas ekonomi viktiga, arrangemang blivit inställda. Nordiska Mästerskapen, Sörmlandsträffen, Judofestival, BudoNord-cup, LugiCamp, CopenhagenOpen, Helsinge Open, Åpent Trönderska och naturligtvis vår egen Sundsvallscup!
Många klubber kommer då behöver hitta datum för ersättningsarrangemang under hösten. 
Vi vet att flera av arrangörerna som har variit tvungna att ställa in kommer att försöka göra någon form av arrangemang under hösten! NM är ju redan flyttat till den 12-13 september.
men under hösten finns redan sedan tidigare J-SWOP, Riksfortbildning, Trollträffen, LAG-SM, Gotheburg Open, Staffanstorps Judo Games, Finnish Open mm. 
Många av dessa tävlingar är visseligen på ganska hög nivå, men de kommer naturligtvis inverka på alla mindre arrangemang !
Även vi i Judo Sundsvall kommer att arrangera en ersättningstävling för Sundsvallscup 1,  men det blir en mindre tävling av typ bältescupen i början av terminen.
Vi återkommer med hösten 20 och våren 21 planering när livet har (någorlunda) återgått till det vanliga.