Snabbinfo vecka 2

God fortsättning på det nya året, på det nya decenniet  
2020! Vad händer under kommande decenniet? Vad innebär det för oss personligen, vad innebär det för oss som idrottsförening?
Ett av målen på träningssidan blir naturligtvis att bli ännu bättre på att leva upp till vår klubbidé att ALLA KAB VARA MED. Där är vi ju en redan en bra bit på väg! Vi har har, utöver dem traditionella träningsgrupperna med nybörjare>avancerad >tävling>motion redan många grupper som hjälper till att fler kan hitta sin plats i föreningen. Vi har stor & liten, lekjudo, kuljudo, flick- & damgrupper, judofitness, judo för personer med funkionsnedsättning mm. 
Samhällets tryck på föreningarna att verkligen ge ALLA möjlighet att träna efter deras egen ambition och förmågan kommer att bli allt större. Förhoppningsvis kommer även samhällets ekonomiska uppbackning till föreningarna som leva upp till dessa krav öka i samma utsträckning. 
Även om judons tävlingsdel bara röra 15-20 % av vår klubb så är det en viktig del av verksamheten. Här kommer det bli stora utmaningar för en judoförening i Norrland. För dem flesta tävlande från 15 år och uppåt är de flesta tävlingar 40 mil (Stockholm) eller ännu längre bort. Framgångsrik tävlingsjudon kräver att tävla mot många olika motståndare och på det sättet bygga upp en bra bas av matchkunskap/matchrutin. 
Hur vi ska klara av att deltaga på tillräcklig många tävlingar med tillräcklig många olika motståndare och samtidigt ta hänsyn till miljön komme vara en av kommande decenniets största utmaningar.
 
Vecka två startar vi vårterminen 2020 med ett nytt träningsschema!
Årets ordinarie träning startar vecka 2 med första träningsdag på tisdag den 7 januari och då gäller det nya schemat! r Eftersom det har varit svårt och stressande för många föräldrar att hinna till åra först barnträningar har vi flyttat fram starttiden så att första passet börjar kl 17.00. Alla andra pass har då flyttats fram mellan 15-30 minuter. Som alltid med nya tidsschema kan det bli några praktiska problem som vi kommer försöka att korregera så bra som möjligt.
 Förra årets nybörjare är välkomna att börja vecka 2!
 
Träning för nybörjare startar den 13 januari
Nya nybörjare börjar vecka tre. Här är en länk till info för nybörjare
 
En kort tillbakablick på det gångna året sedan tittar vi framåt!
Vi har arrangerat ett stort antal olika arrangemang på hemmabana
2 Sundsvallscuper med cirka 600 starter, ett sommarläger för barn med över 70 deltagare. Sedan har vi bland annat haft tränarmöten, 2 hjälptranarutbildningar, 2 lekafton, 4 övernattningsläger, 7 pokaljakter, 2 miniläger, 2 vuxenläger, novemberlovsläger och många andra mindre arrangemang. På senaste Sundsvallscupen hade vi 335 starter
ra judoka har under året deltagit på många arrangemang både i Sverige, i Norden och i resten av världen
Vi har, förutom i Sverige, även deltagit på fortbildningar. läger och tävlingar i Danmark, Norge, Finland, Tyskland, Tjeckien, Bosnien-Hercegovina och Spanien.
Vårt största projekt var en nästan 3 veckor lång tränarresa med över 20 personer till Kuba där vi både tränade och tävlade
Vi har uppmärksammats även utanför judokretsar!
För vårt genomtänkta och långsiktiga arbete belönades under året med flera stipendier. Året avslutades med att klubbens huvudtränare Wolfgang Biedron utsågs till årets ledare för unga i Sundsvalls kommun. Wolfgang är även  uttagen som en av fyra kandidater (Tidningsreportage i STtill årets eldsjäl i kategorin ledare
Judo Sundsvall var en av 10 kandidater i Sundsvalls Energis tävling Energichansen och fick flest röster i omröstningenTidningsreportage i ST
Tidigare under året fick vi ett stipendium från Västernorrlands läns kungliga Hushållningssällskap. Priset delades ut för klubbens förtjänstfulla insats på barn- och ungdomssida
Årets avslutades med  att Sundsvalls kommun beviljade klubben ett bidrag för att vi ska kunna gör något mot det olidliga ljudnivån i Judohallen
Nu tittar vi framåt mot det nya decenniet
Under kommande år ska vi förhoppningsvis mäkta med att göra en hel del förbättringar i Judohallen. Efter att vi i förra årets äntligen färdigställde tränarrummet så står nu ljuddämpande åtgärder i Judohallen samt att bygga tolaett och dusch på övervåningen överst på programmet. 
Även på den idrottsliga sidan är naturligtvis planeringen långt skriden och de av var judoka som satsar på tävlingar på högre nivå kommer under våren att vara ute i hetluften bland annat i Frankrike, Skottland, Island, Danmark, Tjeckien, Tyskland, Norge m. fl. länder.
Våra yngre tävlingsjudoka kommer att få chansen att utvecklas genom att deltaga på tävlingar i närområde bl annat i  Bollnäs och Söderhamn. Dessutom får dem chansen att vara med på lite större tävlingar i både Sverige, Norge och Finland.
Eftersom vi alltid har långa resor så kommer vi i största möjliga mån försöka att kombinera deltagandet på tävlingar med ett eller några träningspass på tävlingsorten.
 
Några av var aktiv tävlande  är i gång i Paris
Just nu är tre av klubbens tränare i Paris för att träna inför kommande säsong.
Det är Stefanie Biedron, Erik Starfelt och Tammar Abbud som kommer att träna 
under en veckas tid, oftast två pass om dagen.
Sammanlagd blir det 9 träningspass som Sundsvallsfolket ska vara med på.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ska du prova på Judo eller ska du återuppta träningen?
- Vad är judo egentligen? Klicka här
Judoträning även i Gnarp! 
 
Brukar du ibland handla online? Gör det alltid via Sponsorhuset!
Vi har Restaurangchansen kvar!

 

Arrangemang Datum Plats Vem Anmäl senast Start
 Nybörjarträning 24 augusti Judohallen  Alla