Info vecka 6 -2023

SM 2023

I helgen deltog elva stycken från Judo Club Sundsvall på SM i Stockholm, SM är för ålderskategorierna U18,U21, Senior samt Veteran.

Först ut på lördagen var Seniorklasserna och där hade vi en startade, Thea Johansson i -63kg. Thea som är första års senior gjorde en väldigt bra tävling och lyckades vinna sin första SM medalj som senior, denna gång blev det en bronspeng efter att förlorat semi-finalen mot den regerande samt nyblivna svenska mästarinnan. 

På lördagen tävlade även kategorin U18, där hade vi två stycken som gjorde debut på SM och det var Madeleine Hedlund och Ida Lomvik. De båda gjorde bra matcher men Madeleine fick se sig slagen i poolen och tog sig inte vidare till någon placering. Bättre gick det för Ida som tävlade i samma viktklass, Ida tog sig till en semi-final men där förlorade hon tyvärr denna gång. Men det blev en bronsmedalj för Ida på sitt först SM så det var väldigt bra jobbat!

I U18 hade vi även fyra stycken killar som deltog, Liam Wahlberg deltog i -60kg klassen och där lyckades han efter många tuffa matcher ta sig hela vägen till att vinna en bronsmedalj. De andra tre killarna deltog i den tuffa -73kg klassen var Simon Persson, Johannes Sjöström samt Saikhanbileg Bayarsaikhan. Samtliga killar gjorde väldigt bra matcher men tyvärr räckte det ej till någon medalj, Saikhanbileg lyckades komma på 5:e plats.

Under söndagen var det dags för Veteran och U21 att gör upp om SM medaljerna, i Veteranklassen hade vi fyra stycken som startade och det var Mats Johansson i -90kg (40-50år), Hans-Göran Sundström -90kg (50-60år), Lars-Johan Rönnlund (40-50år) samt Fredrik Berglund -90kg (30-40år).

Bäst gick det för Fredrik Berglund som lyckades vinna en silvermedalj på sitt första SM. Lars-Johan lyckades vinna en bronsmedalj men de andra två blev tyvärr utan medalj denna gång.

I U21 hade vi tre stycken killar som deltog trots att de ännu inte har åldern inne, de som deltog var Liam Wahlberg -60kg, Saikhanbileg Bayarsaikhan -73 och Johannes Sjöström -73kg. Saikhanbileg Bayarsaikhan råkade tyvärr skada foten redan på lördagen så redan efter en match på söndagen var han tvungen att avbryta tävlingen p.g.a. skada. Johannes Sjöström fick gå två tuffa matcher där han visade väldigt bra judo men blev tyvärr slagen denna gång. Bästa gick det för Liam som lyckades vinna sin första match mot favoriten från Stockholm på en fasthållning, efter det förlorade han en match innan det var dags att vinna en till match. Med två vinster räckte det tyvärr inte denna gång för att gå vidare ur poolen och nå en semi-final och vara med och göra upp om medaljerna. 

Men för att summera detta SM så var det väldigt bra insatser av alla våra aktiva som deltog på detta rekord stora SM. Nu väntar en längre träningsperiod för de flesta av de som deltog innan det är dags för någon ny tävling. 

SM2023L&STheaIdaSM

Pokaljakt 21 och 23 feb

Vecka 8 kommer vi att arrangera två Pokaljakter, på tisdag den 21 feb är det för de som är födda 2013 eller tidigare och på torsdag den 23 feb är pokaljakten för de som är födda 2014 eller senare. 

Mer information om Pokaljakten och anmälan hittar ni här!

 

Träningsavgifter 2023

Styrelsen har beslutat att uppdatera priserna på träningsavgiften, klicka här för att se priserna. 

Medlemsavgiften för 2023 är oförändrad.

 

Prova på judo!

Vi har grupper från nybörjare till elit, yngsta gruppen är från 4 år och sedan finns det massa grupper upp till 60+ år.

Är du intresserad av att testa judo så kan du anmäla dig här.

Vi har löpande intag under hela terminen så du kan prova judo när du vill utifrån vårat schema.

För att se vilka träningstider som vi har för dig så klickar du här.

Varmt välkomna! 

 

Corona riktlinjer

- Ni får inte komma till judohallen med förkylningssymptom. Ni måste vara helt symptomfri för att komma tillbaka och träna eller vara tränare.

- Vi fortsätter att använda handsprit innan vi går in på judomattan.

Vi följer de restriktioner som Folkhälsomyndigheten tar fram.